logo-spoed-elektricien

Dezelfde dag nog geholpen

24/7 Beschikbaar

stroomstoring-op-een-groep

Een groep in de groepenkast heeft geen stroom

Heeft één groep van uw woning geen stroom meer? De oorzaak van deze stroomstoring kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Het probleem kan moeilijk zelf te diagnosticeren zijn, wat erg frustrerend is. Dit kan alleen veilig en snel worden ontdekt door een professionele elektricien. De kans bestaat dat een beschadigde isolatielaag van de elektriciteitskabels in huis een dergelijke stroomstoring kan veroorzaken. Er kan kortsluiting ontstaan als er water op de binnenkant van de kabels druppelt. Ook een samenvoeging van twee elektriciteitskabels kan het probleem veroorzaken. In dit artikel lees je hoe je dit soort stroomuitval op de veiligst mogelijke manier kunt opsporen en oplossen.

Om te beginnen moet u uw buren vragen of hun huis elektriciteit heeft. Stroomstoringen kunnen ook worden veroorzaakt door een probleem buitenshuis als de buren ook stroom uitvallen. Zo kan de netbeheerder worden ingeschakeld om de stroomstoring zo snel mogelijk op te lossen. Het lijkt erop dat dit het geval is, nietwaar? Volg onderstaande stappen.

De volgende stappen leiden u door het proces van het traceren van een stroomstoring
1. Een doorgebrande zekering in een groepenkast dient als eerste stap gecontroleerd te worden. Het kan zijn dat u hierdoor stroom verliest aan één groep.

2. De tweede stap is het loskoppelen van de elektrische apparaten van de stopcontacten die op de groep zijn aangesloten. Elektrische apparaten kunnen niet handmatig worden uitgeschakeld.

3. Nadat je de doorgebrande zekeringen hebt vervangen, kan de groepenkastschakelaar weer worden ingeschakeld.

4. De elektrische apparaten kunnen nu één voor één worden ingeschakeld. Waarschijnlijk is de stroomstoring het gevolg van een gesprongen zekering. Als het opnieuw gebeurt, hebt u de oorzaak van het probleem gevonden.

Neem bij een stroomstoring contact op met een elektricien
Een elektrisch apparaat werkt niet als bij kortsluiting de groepszekering doorbrandt. Tenzij u weet waar de stroomkabels beschadigd zijn, is het lastig om een stroomstoring op te lossen. Een professionele elektricien is altijd een betere keuze. Elektriciens weten hoe ze moeten omgaan met stroomuitval en stroomuitval van A tot Z. Als je thuis elektrische problemen hebt, kun je altijd een elektricien bellen.

Defect apparaat? Zo los je de stroomstoring op
Wanneer een elektrisch apparaat weer in het stopcontact wordt gestoken en de zekering springt door, is het vervangen van het elektrische apparaat een goed idee. Als dit apparaat niet kan worden ingeschakeld, betekent dit dat het defect is. Het elektrische apparaat kan ook worden gerepareerd. Als het apparaat niet oud of erg duur is, zou dit gunstig zijn. Stroomstoringen komen vaker voor bij oude apparaten. Investeren in de elektrische apparaten van uw huis wordt aanbevolen. Het hebben van een product van hoge kwaliteit betekent niet noodzakelijk dat het duur hoeft te zijn. Het repareren van een elektrisch apparaat kan gevaarlijk zijn als u niet weet wat u doet. Elektriciteitsdiensten moeten worden ingeschakeld om toekomstige stroomuitval te voorkomen. Stroomstoringen kunnen door een elektricien zo worden opgelost dat het als preventieve maatregel voor de toekomst dient.

Kortsluitingen moeten worden verholpen door de zekering en schakelaar te vervangen
Gezekerde draden en elektrische apparaten duiden niet altijd op een defect elektrisch apparaat of kortsluiting. Elektrische apparaten kunnen ook uit de doos springen als je ze aanzet als ze opgeladen of statisch zijn. De zekering kan worden vervangen en de schakelaar kan worden omgedraaid als dit het geval is.

Klantenservice