logo-spoed-elektricien

Dezelfde dag nog geholpen

24/7 Beschikbaar

Wat is het beste moment om een ​​meterkast te vervangen?

Wat is het beste moment om een ​​meterkast te vervangen?

Elektriciteit gebruiken we allemaal, maar wanneer moeten we onze meterkasten vervangen? Meterkasten moeten worden vervangen als ze niet meer veilig zijn omdat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Een ervaren elektricien moet het op de juiste manier vervangen als u het moet laten vervangen. U kunt een meterkast niet zelf vervangen omdat het een lastige klus is. Meterkasten bevatten een aantal belangrijke aansluitingen en leidingen. Het inhuren van een elektricien betekent ervoor zorgen dat hij of zij gekwalificeerd is om de klus te klaren.

Wat te doen als uw verouderde meterkast aan vervanging toe is?

Een model dat verouderd is, moet worden vervangen. De meeste hiervan zijn te vinden in oude huizen. Oudere modellen zijn veel minder veilig dan moderne versies. Als gevolg van hun leeftijd en het ontbreken van aardfouten zijn oudere exemplaren minder veilig dan hun nieuwere tegenhangers. De overtollige stroom die een vermogenschakelaar binnenkomt, kan niet naar de grond worden geleid als er geen aardlekschakelaar is. In veel oude huizen is de zogenaamde meterkast nog aanwezig. In de oude meterkast zit in principe voldoende bescherming. Vervang de oude meterkast door een nieuwe meterkast met automatische installatie. In vergelijking met oudere modellen zijn nieuwe veiliger.

Meterkast uitbreiden

Het kan zijn dat uw meterkast van tijd tot tijd moet worden opgemaakt. Naarmate uw huis meer elektrisch uitgerust wordt, zal dit waarschijnlijk gebeuren. In plaats van te vervangen, kun je gewoon uitbreiden. Dit kan in veel gevallen een goede optie zijn. Geld besparen is tenslotte een goede zaak. Het kan zijn dat u de zekeringen moet vervangen als u teveel elektrische apparaten heeft draaien en er te weinig groepen zijn, of als u meer dan 16 ampère verbruikt. Dus als u veel nieuwe elektrische apparaten toevoegt, is het sterk aan te raden om deze uit te breiden.

Zorg ervoor dat de elektricien die u kiest ervaring heeft

Het is altijd een goed idee om een ​​ervaren elektricien in te schakelen bij het aanbrengen van wijzigingen aan uw elektriciteit. De juiste manier van werken is enorm belangrijk. Doet u dit niet, dan kunt u in een gevaarlijke situatie terechtkomen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij elke klus aan. Bovendien geven wij u graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Is uw meterkast aan vervanging toe? Dan is Spoed Elektricien een goede keuze

Klantenservice