logo-spoed-elektricien

Dezelfde dag nog geholpen

24/7 Beschikbaar

Welke apparaten verbruiken veel stroom?

Herken jij welke gadgets in je eigen huis veel stroom verbruiken? Mocht dit niet het geval zijn, dan ben je nu niet meer alleen. Veel mensen realiseren zich niet hoeveel stroom een paar huishoudelijke apparaten dagelijks verbruiken. In dit blogartikel geven we een opsomming van 15 apparaten die over het algemeen de neiging hebben om veel elektriciteit te verbruiken.

Elektrische ketel

Elektrische boilers verbruiken veel vermogen, over het algemeen rond de 1.800 kWh. Als je dit soort waterverwarmers in huis hebt, is het essentieel dat je weet hoeveel energie het verbruikt. U kunt dat doen door het wattage bij de tool te controleren.

Tuinvijver pomp

Een gazon vijverpomp kan veel elektriciteit verbruiken. De gewone pomp verbruikt jaarlijks 1.800 kWh.

Als u kracht moet opslaan, volg dan deze tips tijdens het gebruik van een vijverpomp. U kunt een timer voor de vijverpomp gebruiken, waarmee u de pomp na een bepaalde tijd kunt laten pronken. U kunt ook een vijverpomp omvormer gebruiken, waardoor de hoeveelheid elektriciteit die de pomp verbruikt, kan verminderen.

Tropische aquarium

Hoewel tropische aquarium er prachtig uitziet, kunnen ze ook veel elektriciteit verbruiken. Een gewoon tropisch aquarium kan per jaar tot 1400 kWh aan stroom verbruiken.

Computer met accessoires

Veel mensen zijn zich niet bewust van de hoeveelheid elektriciteit die een pc en zijn randapparatuur kunnen verbruiken. De gewone pc verbruikt ongeveer zeshonderd kWh per jaar, net zoals een laptop ongeveer driehonderd kWh per jaar verbruikt. Dit lijkt misschien niet veel, maar het kan na verloop van tijd gewoon omhoog gaan!

Waterbedden

Waterbedden kunnen een uitstekende manier zijn om te ontspannen en een goede nachtrust te krijgen, maar wat veel mensen niet beseffen, is dat ze ook veel kracht kunnen verdrijven. Het gemeenschappelijke waterbed maakt gebruik van circa 750 kWh aan kracht.

Vloerverwarming

Vloerverwarming met pomp is een vorm van verwarming gadget die gebruik maakt van een pomp om via de grond in warm water of warme lucht te stromen. Dit type verwarmingsapparaat is een bekende wens van veel huiseigenaren omdat het kilometers groen is en een kamer snel kan verwarmen. Vloerverwarming met een pomp kan echter ook veel vermogen verbruiken.

Als je erover nadenkt om een gepompt aard verwarmingsapparaat in je eigen huis te plaatsen, is het essentieel om te weten hoeveel elektriciteit het gaat verbruiken. U kunt dat doen door middel van het controleren van het wattage aan de pomp.

Kokend waterkraan

Als u wat kracht moet opslaan, controleer dan uw kokendwaterkraan. Deze vorm van kraan kan veel elektriciteit verslinden, maar liefst 510 kWh per jaar.

Er zijn enkele dingen die u kunt doen om kracht op te slaan terwijl u een kokend waterkraan gebruikt. U kunt een low-glide beluchter op de kraan plaatsen, met als doel om veel minder water te verbruiken wanneer de kraan wordt geopend. U kunt ook een timer op de kraan plaatsen, waarmee u de kraan na een bepaalde tijd kunt instellen.

Airconditioning

Airconditioning is een hulpmiddel dat gebruik maakt van koelmiddelen om de lucht te koelen en te ontvochtigen. Deze vorm van gereedschap zou erg beroemd kunnen zijn omdat het kan worden gebruikt om een kamer snel te kalmeren.

Airco kan echter ook veel kracht verslinden. De gemeenschappelijke airco maakt gebruik van circa 500 kWh. Er zijn enkele dingen die u kunt doen om de hoeveelheid elektriciteit die uw airconditioner verbruikt te verminderen. U kunt een kracht-groene airconditioner in uw eigen huis inzetten, of u kunt kiezen voor een versie met een energiebesparende modus.

Elektrische kachels

Een elektrisch aangedreven kachel is een hulpmiddel dat gebruik maakt van kracht om warmte te genereren. Elektrische verwarmers zijn populair vanwege het feit dat ze groen zijn en kunnen worden gebruikt om een kamer snel op te warmen. Elektrisch aangedreven warmers kunnen echter ook veel elektriciteit verslinden. De gewone elektrische verwarming verbruikt jaarlijks ongeveer 500 kWh aan stroom.

Biertap

Een huistap of biertap kan een zeer goede aanvulling zijn op elke huisbar. Wat veel mensen zich nu echter niet meer realiseren, is dat die gadgets talloze elektriciteit kunnen verslinden. In feite kunnen ze maar liefst 500 kWh verslinden.

Terrasverwarming

Als u op zoek bent naar een manier om van warmte te genieten op die koude avonden, kunnen terrasverwarmers de juiste oplossing zijn! Terrasverwarmers kunnen echter veel elektriciteit verbruiken, dus het is nu van cruciaal belang om niet langer te winkelen voor een te grote verwarming.

Tv-decoder met harde schijf

Televisie decoders met harde schijven worden steeds populairder. Wat veel mensen nu echter niet meer beseffen, is dat die gadgets een hoeveelheid elektriciteit vreten. In feite verbruikt deze tool maar liefst 250 kWh energie per jaar!

Extra koelkast of vriezer

Veel mensen kiezen ervoor om een tweede koelkast of vriezer van hun huis te plaatsen om eten en drinken te bewaren. Hoewel dit een voordelige optie is, is het van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de hoeveelheid elektriciteit die deze gadgets kunnen verbruiken.

De gewone 2e koelkast of vriezer verbruikt per jaar ongeveer 230 kWh. Er zijn echter enkele dingen die u kunt doen om de hoeveelheid elektriciteit die zij gebruiken te verminderen. U kunt een energiezuinige vriezer of koelkast in uw huis plaatsen, of u kunt een versie kiezen met een energiebesparende modus.

Grote televisie

Een enorme tv kan een aantal elektriciteit opeten. Een enorme tv kan zelfs honderdvijftig kWh verbruiken. Daarom is het van cruciaal belang om een versie te kiezen die energie groen is. U kunt dit proberen door het energielabel van de tv te controleren.

Internetmodem

Veel mensen zijn zich niet bewust van de hoeveelheid elektriciteit die een wifi modem kan verbruiken. In feite verbruikt het gewone modem ongeveer tachtig watt aan elektriciteit.

Klantenservice